Між молотом і ковадлом: моніторинг роботи Нацради

Моніторинг роботи Нацради за серпень-грудень 2016 року.

За останні п’ять місяців 2016 року року, із серпня по грудень, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення провела 19 засідань, на яких ухвалила 1048 рішень. За сухими цифрами ховається плідна робота, яка не залишає байдужою ні індустрію, ні суспільство, ні політиків
Між молотом і ковадлом: моніторинг роботи Нацради за серпень-грудень 2016 року

У цей період Нацрада опинилася між кількох «вогнів» і була змушена балансувати інтереси різних груп впливу. З одного боку – активісти патріотичних громадських рухів в умовах гібридної війни Росії з Україною вимагають швидкої реакції та жорстких дій Нацради щодо найменших проявів «проросійської» редакційної політики медіа. З другого боку – індустрія намагається нейтралізувати та мінімізувати вплив регулятора, щоб виконувати бізнесові й політичні завдання своїх власників, а деякі її представники намагаються використовувати активну громадськість і Нацраду як інструмент боротьби з конкурентами. З третього боку – влада, яка призначила Нацраду, хоче використовувати її як свій інструмент впливу на медіавласників (які водночас є власниками великих бізнесів), редакційну політику їхніх медіа та формування громадської думки, готуючись до чергових (або позачергових) виборів. З четвертого боку – міжнародні організації, до яких звертаються «утиснуті» Нацрадою медіа, готові в усіх діях українського регулятора побачити прояви цензури чи тиску на свободу слова.

Жодне рішення Нацради не знаходить однозначної підтримки одразу в усіх сторін. Під кінець року Нацрада стала об’єктом інформаційних атак з боку медіа, не задоволених політикою регулятора.

Більше читайте ТУТ.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?